Wandelen in de Brusselse Miditerranée

20/06

Maak een wandeltocht langs alle highligts van de Miditerranée

De wandeltocht in de Brusselse Miditerranée kan je op je eigen tempo uitvoeren. Met het wandelprogramma, ontwikkelt door UitInBrussel, weet je precies welke route je kunt lopen en wat er allemaal te zien is.

Het startpunt van de tour is in Anneessens. Dit is te bereiken met de premetro lijn 3 of 4. Dit is tevens het eindpunt van de tocht. De tocht duurt ongeveer een uur. We hebben hieronder twee leuke onderdelen uitgelicht.

Het Rouppeplein in Brussel

In 1984 werd het Rouppeplein ingehuldigd. Het plein is vernoemd naar Nicolas Rouppe. Nicolas Rouppe was de eerste burgemeester van Brussel sinds de onafhankelijkheid van België. Aan het plein, dat vlakbij het station ligt, ligt bijvoorbeeld het bekende hotel A la grande Cloche. Dit hotel verwijst naar de grote klok die er ooit hing om de vertrek en aankomst van de treinen te ritmeren.

Zuidertoren en de fontein

De Zuidertoren is 150 meter hoog en is daarmee het de hoogste wolkenkrabber van het land. Bij de toren vind je ook een beroemde fontein die gemaakt is door kunstenaar Jacques Moeschal. De fontein is een echte eyecatcher. Het water is afkomstig uit het aircosysteem van de Zuidertoren. Zo heeft Jacques Moeschal in het ontwerp kunst en functionaliteit verenigd.

Bekijk hier de hele route en details van de tour. 

Parkeren in de Zuidwijk van Brussel

Kom jij met de auto naar de Brusselse Miditerranée? Parkeer dan voordelig bij Parking Zuidstation 2. Vanaf deze locatie loop je snel naar het startpunt van de tour. Bij Parking Zuidstation 2 parkeer je al voor € [acf field="tarief_dag" post_id="options"] per dag. Zo hoef je je geen zorgen te maken over oplopende parkeerkosten en kan je na de tour nog even lekker een hapje eten of een drankje drinken.

Bekijk hier de tarieven.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN AAN STATION BRUSSEL-ZUID