Art nouveau tour in Brussel

18/06

Art nouveau in Brussel

Art nouveau, ook wel jugendstil genoemd, is ontstaan in de 19e eeuw. De beroemde kunststroming is een reactie op het impressionisme, een kunstvorm waarbij het neerzetten van een impressie het grootste uitgangspunt is, zonder regels of methodes. De grootste inspiratiebron voor art nouveau is de natuur. Zo zie je veel vormen van bloemen, planten en vogels terug, maar ook aardse vormen zoals water, wolken en rotsen.

Art nouveau tour in Brussel

Ben jij benieuwd naar de bijzondere architectuur van de stad en wil je graag meer weten over de geschiedenis van art nouveau in Brussel? Dan is wellicht de art nouveau stadstour wat voor jou. Tijdens de tour wandel je langs verschillende gebouwen, in en rondom het centrum van Brussel, die zijn ontworpen en gebouwd volgens deze 19e-eeuwse kunstvorm.

De tour vertrekt op de Grote Markt. Hierna bezoek je de straat Bailli, die beroemd is vanwege het hoogste aantal art nouveau-gebouwen in Brussel. Tijdens de rondleiding ga je langs antieke bouwwerken die inmiddels zijn omgetoverd tot prachtige hotels of musea, zoals hotel Tassel van Victor Horta (1893-1894) en hotel Otlet, gebouwd door Ocatave van Rysselberghe en Henry van de Velde (1894-1898). Ook zie je gebouwen die ontworpen zijn door de architecten Paul Hankar, Armand van Waesberghe en Alber Roosenboom.

Bekijk hier alle details van de tour.

Van Brussel-Zuid naar de art nouveau tour

Wanneer je van Brussel-Zuid naar het centrum loopt, kom je langs een aantal Brusselse highlights, zoals het museum van de Orthodoxe kerk, het Zuidpaleis, Manneken Pis en de Fontijn van het Rouppeplein. Ook kan je een pitstop maken en lekker wat drinken of eten bij een van de vele restaurantjes op de route.

Parkeren in Brussel-Zuid

Weekendje of dagje Brussel? Parkeer de auto dan voordelig in Brussel-Zuid bij Parking Zuidstation 2, de voordeligste parkeeroptie. Je kan de auto een hele dag parkeren voor slechts de hele dag parkeren voor slechts €13,00! Reserveer je online een parkeerplek? Dan ontvang je nog eens een korting van 10% met de code ‘Midi10’

Meer informatie over de tarieven van Parking Zuidstation 2 vind je hier.

Op de hoogte blijven van de leukste uitjes in Brussel? Volg ons op Facebook.

EENVOUDIG EN VOORDELIG PARKEREN AAN STATION BRUSSEL-ZUID